Η ανανέωση είναι μια διαδικασία από την οποία όλοι μας έχουμε την ανάγκη να περνάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δεν αφορά μόνο την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και το σπίτι μας.

Η ανανέωση είναι μια διαδικασία από την οποία όλοι μας έχουμε την ανάγκη να περνάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δεν αφορά μόνο την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και το σπίτι μας.

Αυτό είναι λογικό καθώς η μόδα στην διακόσμηση αλλάζει τακτικά κάθε λίγα χρόνια οπότε επιθυμούμε το σπίτι μας να φαίνεται σαν καινούριο. Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει σε αυτήν την περίπτωση είναι οικονομικής φύσεως, κι αυτό γιατί τα καινούρια έπιπλα ή ένα συνεργείο που θα βάψει από την αρχή την οικία, κοστίζουν πολύ ακριβά.

Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζονται πολυδάπανες αλλαγές για να επιτύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα. Αρκεί μόνο να εκμεταλλευτείτε έξυπνες και οικονομικές λύσεις:

1. ΤΑΠΕΤΑΤΣΑΡΙΕΣ

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι ταπετσαρίες χρησιμοποιούνται σε τοίχους για την διακόσμησή τους και την απόδοση όμορφων και κομψών σχημάτων που δεν θα απαιτούν την βοήθεια συνεργείου. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν και ταπετσαρίες επίπλου, οι οποίες μπορούν να ντύσουν όλα σας τα παλιά έπιπλα και να τα κάνουν να φαίνονται κομψά και πρωτότυπα.

Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρίες τοίχου για να βελτιώσετε την συνολική εικόνα ενός δωματίου χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε κόπο για να το βάψετε και ταπετσαρίες επίπλου χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε νέα έπιπλα αφού έχετε τα δικά σας και είναι αξιοποιήσιμα.

2. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η διακόσμηση του σπιτιού δεν χρειάζεται να στηρίζεται εξολοκλήρου στα έπιπλα. Μπορείτε πολύ απλά να αγοράσετε μικρά διακοσμητικά αντικείμενα και να γεμίσετε το δωμάτιο με μοναδικά στοιχεία.

3.  ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για κάθε εσωτερικό χώρο. Ανάλογα με αν ένα δωμάτιο φωτίζεται σωστά, ο χώρος μπορεί είτε να ευνοείται είτε να «αδικείτε». Ακόμη και το φωτιστικό που θα χρησιμοποιηθεί, εννοώντας το σχέδιο παίζει σημαντικό ρόλο και πρέπει να ταιριάζει με το ύφος του δωματίου. Επιλέξτε ένα φωτιστικό που θα φωτίζει σε υψηλούς τόνους της χρωματικής κλίμακας για να φαίνεται ο χώρος σας μεγαλύτερος, ή ένα φωτιστικό με απαλό φως για να φαίνεται το μεγάλο δωμάτιο του σπιτιού, πιο ζεστό και πιο οικείο.